Facebook Twitter Instagram YouTube LinkedIn

ERG'DEN

 

Eğitimde İyi Örnekler Yeni Bir Yolculuğa Çıkıyor!

Geride bıraktığımız on sekiz İÖK’ün ardından, deneyimlerimiz ve aldığımız geribildirimler ışığında, eğitimde iyi örnekleri konferansın ötesine ve farklı platformlara taşıyacağımız yeni bir yol haritası hazırladık. Eğitimde İyi Örnekler’in bu kurgusunda 2022’de İÖK’e kısa bir ara vererek 2023 sonbaharında 19. İÖK için buluşacağız, yıl içinde düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerde ilham veren iyi örnekleri keşfetmeye devam edeceğiz.

OKU

Etraflıca’nın İlk Bölümünün Konusu Çocuk İşçiliği

Eğitim alanından kritik konuları ve bu konulara dair verileri uzmanlarla birlikte anlamlandırmak, ilham veren çözüm yollarını birlikte keşfetmek üzere başlattığımız yeni yazı dizimizin ilk bölümü web sitemizde.

OKU

Eğitim 360°’ta “Çocuk İşçiliği”, “Okuma Becerileri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Türkiye’de Çocuk Edebiyatı ve Sansür” Konuları Ele Alındı

Medyascope işbirliğiyle hazırladığımız Eğitim 360° programının yeni bölümlerinde: 

ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman ile konukları Başkent Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı ve Hayata Destek Derneği Program Uzmanı Dr. Bülent İlik ve ERG Eğitim Gözlemevi Araştırmacısı Kayıhan Kesbiç, Türkiye’de çocuk işçiliğini veriler ve sahadan izlenimlerle ele aldılar.

Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle hazırladığımız “Okuma Becerilerinin Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Değerlendirilmesi: PISA 2018 Verileriyle Bir Analiz” raporu tartışıldı. ERG Politika Analisti Özgenur Korlu’nun moderatörlüğüyle gerçekleşen programa Aydın Doğan Vakfı Eğitim Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli ve raporun yazarlarından Lancester Üniversitesi’nden Doç. Dr. Melis Cin, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Ali O. İlhan ve ODTÜ’den Ozancan Özdemir konuk oldular.

ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman ile konukları Yazar Burcu Aktaş ve Can Çocuk’tan Mehmet Erkurt, Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatını, sansürü ve yetişkinlerin bu konudaki bakış açısını değerlendirdiler.

İZLE

TÜRKİYE'DEN

 

17. İstanbul Bienali Çocuklara Soruyor: Kuşlar Ne Düşünüyor?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 17. İstanbul Bienali kapsamında yürütülen ve partnerleri arasında yer aldığımız “Kuşlar Ne Düşünüyor?” adlı proje kapsamında “öğretmen” ve “çocuklar ve eşlik eden yetişkinlere” yönelik iki rehber hazırlandı. Rehberlerde kuş gözlemine yönelik kapsamlı bilgiler ve kaynak dosyalar yer alıyor.

İNCELE

Alternatif Bakım Veri Tabanının Tanıtımı ve Geliştirilmesi Çalıştayı Raporu Yayımlandı

Hayat Sende Derneği tarafından hayata geçirilen ve çocuk koruma alanından istatistikler ile raporları içeren alternatifbakim.org veri tabanının geliştirilmesi için düzenlenen çalıştayın raporu yayımlandı. Raporda, çocuk koruma alanında veri toplamanın önemine, alanda karşılaşılan güçlüklere ve sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerin deneyimlerine yer verildi.

OKU

DÜNYADAN

 

“Fostering Refugee Resilience to Trauma, Conflict, and Climate Change - Workbook & Toolkit” Yayımlandı

Education for All Coalition, sosyal ve duygusal öğrenme odaklı faaliyetleri akademik müfredata dahil etmek ve güvenli ve destekleyici öğrenme ortamlarını teşvik etmek amacıyla bir araç kiti ve çalışma kitabı hazırladı. Erken çocukluk dönemindeki öğrenenler için hazırlanan yayınlarda ders planları, oyunlar, nefes egzersizleri gibi içerikler yer alıyor. 

İNCELE

“Comprehensive School Safety Framework 2022-2030” Yayımlandı

Global Alliance for Disaster Risk Reduction and Resilience in the Education Sector  tarafından yayımlanan rehber, herkesin nitelikli eğitime güvenli, adil ve sürekli erişimi için politika yapıcılara, okul yöneticilerine ve diğer eğitim paydaşlarına stratejik rehberlik sağlamayı hedefliyor.

OKU

ÖNERİYORUZ

 

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı

2023’te “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar” temasıyla gerçekleşecek festival, sinemanın yaratıcı bakış açısından ve etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Yarışmaya başvurular 18 Kasım 2022 tarihine kadar yapılabilecek.

İNCELE

ERG BLOG

 

Eğitimde Dijital Okuryazarlığın Önemi

İnternetteki yanlış bilgi sorununun bir salgına dönüştüğü günümüzde dezenformasyonu ayırt edebilmek, doğru bilgi kaynaklarına ulaşabilmek ve bilgileri teyit edebilecek araçları kullanabilmek önemli. Kırklareli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi, medya okuryazarlığı ve dijital medya okuryazarlığı kavramlarını sınıf içine taşımanın önemini yazdı.

OKU

Sinem Sefa Akay, mülteci/göçmen/yabancı uyruklu, yoksul ve “eğitimsiz” olmanın ve “ataerkil düzenin” çocuk işçiliği riskini nasıl artırdığını ve çocukların işçileşme sürecini, Etraflıca’nın çocuk işçiliği üzerine olan ilk bölümü kapsamında hazırladığı yazıda anlattı.

OKU
Diğer Bültenleri İnceleyin
Diğer Bültenlere Kaydolun
Facebook Twitter Instagram YouTube Linkedin

www.egitimreformugirisimi.org

 

E-bülten üyeliğinden ayrılmak için tıklayınız.