Çalışmalar

Yayınlar

Yazılar

Videolar

Projeler

ERG Sözlük

Haberler

Duyurular

Açıklamalar

Röportajlar

E-Bültenler

Kurumsal

Hakkımızda

Ekip

Yönetim Kurulu

Faaliyet Raporları

Basın

Daha Fazla...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Yazı
Projeler
Haberler
Yayınlar
Videolar
Kategori
2009
2010
2011
2012
Arka Plan
Çalışmalar
Dünyadaşlık Yazıları
Eğitimde Din ve İnanç Özgürlüğü
ERG Blog
Etraflıca
Özel Sayfalar
Türkiye'de Koronavirüsün Eğitime Etkileri
Uzun Hikâye
Yayınlar
Yayınlar

PISA 2015: Genel Bulgular ve Eğilimler

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 2000 yılından bu yana 72 ülke ve ekonomide üç yılda bir, 15 yaş grubundaki öğrencilerin matematik, fen ve okuma becerilerini ölçen Uluslararası Öğrenci Değerlendirmesi Programı’nı (PISA) gerçekleştirmektedir. PISA, matematik, fen ve okuma alanlarında çoktan seçmeli ve açık uçlu sorulardan oluşur. PISA’nın önemli özelliklerinden biri, öğrencilerin yalnızca bilgi düzeylerini değil, bilgiyi gerçek yaşamla ilişkili durumlara uygulama becerilerini de ölçmesidir.

Eğitim Reformu Girişimi, 6 Aralık 2016’da açıklanan PISA 2015 sonuçlarının Türkiye’ye ilişkin genel bulgularını değerlendirerek bir bilgi notu hazırlamıştır. Belgede öncelikle PISA’nın genel özellikleri açıklanmakta, daha sonra 2015 yılına ait sonuçların eğitim sistemimizin var olan durumu ve reform gereksinimleri açısından ne anlama geldiği değerlendirilmektedir.

PDF İndir

AboutERG (Eğitim Reformu Girişimi)
Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Yapısal dönüşümün ana unsurları, eğitimde karar süreçlerinin veriye dayalı olması, paydaşların katılımıyla gerçekleşmesi, her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin güvence altına alınmasıdır.
Skip to content