Çalışmalar

Yayınlar

Yazılar

Videolar

Projeler

ERG Sözlük

Haberler

Duyurular

Açıklamalar

Röportajlar

E-Bültenler

Kurumsal

Hakkımızda

Ekip

Yönetim Kurulu

Faaliyet Raporları

Basın

Daha Fazla...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Yazı
Projeler
Haberler
Yayınlar
Videolar
Kategori
2009
2010
2011
2012
Arka Plan
Çalışmalar
Dünyadaşlık Yazıları
Eğitimde Din ve İnanç Özgürlüğü
ERG Blog
Etraflıca
Özel Sayfalar
Türkiye'de Koronavirüsün Eğitime Etkileri
Uzun Hikâye
Yayınlar

Bianet: Kız Çocukları Bilim ve Mühendislik Alanında Yer Almak İstemiyorlar

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün, kız çocuklarının bilim ve mühendislik alanına yönelmek istememelerinin birçok nedeni Bianet’te değerlendirdi.


Düşkün, öğretmenlerin yaklaşımları, çocukların yapabileceklerine ilişkin beklentiler, aile, okul yönetimi, akranlar gelecek algısını etkilediğine değindi.


Millî Eğitim Bakanlığının, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarına değinen Düşkün şunları söyledi:
“Millî Eğitim Bakanlığı toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalar yapıyor. Fakat MEB, toplumsal cinsiyet eşitliğini daha çok okullaşma üzerinden ele aldı ve bu anlamda tamamen eşitlik sağlandı diyemesek de bir başarı elde edildi. Ama önemli olan eğitimin içeriği, yani niteliği, sunulan eğitim kız ve oğlanlar için ne ifade ediyor ve bu eğitim ne kadar eşitlikçi. Eğitim içeriği denilince de sadece ders konularını düşünmemek gerekiyor. İçerik ve yöntem sadece alan bilgisi değil. Öğretmenlerin yaklaşımları, çocukların yapabileceklerine ilişkin beklentiler, aile, okul yönetimi, akranlar gelecek algısını etkiliyor.

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

AboutERG (Eğitim Reformu Girişimi)
Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Yapısal dönüşümün ana unsurları, eğitimde karar süreçlerinin veriye dayalı olması, paydaşların katılımıyla gerçekleşmesi, her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin güvence altına alınmasıdır.
Skip to content